בסוף השבוע האחרון עלתה לראשונה בשדרות וברהט ההצגה "האגדה על האישה שרצתה". ההצגה דו לשונית, בעברית ובערבית ומשחקות בה נשים בדואיות מרהט לצד נשים יהודיות משדרות. לאחר תהליך של שנה שכלל הכרות ולמידת תיאטרון , הגיעו הנשים לקו הגמר והציגו יחד את סיפורן האישי והקבוצתי. אירוע זה זה כפי שהכריז פואד אל זינאתי הינו "מהפכה אמיתית בחברה הבדואית והיסטוריה שמתרחשת מולנו, כיוון שמעולם לא עלו על הבמה עד לרגע זה נשים ברהט ושיחקו בתיאטרון ובטח לא בשיתוף עם נשים יהודיות"
היוזמה להקמת הקבוצה, נולד בראשה של לימור כהן, מנהלת המרכז הקהילתי בשדרות, שחלמה ליצור מפגש מחבר ומקרב בין נשים משתי ערים שקרובות זו לזו מרחק חצי שעה נסיעה, אך יתכן ומעולם לא נפגשו באופן אקראי ובוודאי לא דיברו ולא יצרו קשרים. היא פנתה לפואד אל זינאתי מנהל המרכז הקהילתי ברהט שמיד התלהב מהרעיון והתגייס אליו בשמחה ואחרי שגייסו את אילנית סוויסה, במאית ומחזאית ותיקה להובלת המיזם, יצאו לדרך מיד.
בפרויקט לקחו חלק כ-20 נשים, שבמשך שנה שלמה, אחת לשבועיים, נפגשו יחד לחזרות וצלחו את כל המכשולים שבדרך. הן נפגשו פעם בעיר שדרות ופעם ברהט ורק הנסיעות עצמן היו אתגר כי אלו חששו מירי קאסמים ואלו חששו מירי תועה. במפגשים נחשפו הנשים זו לעולמה של זו, לסיפורים האישיים של כל אחת, לעוצמות, לפחדים ולרצונות, דיברו על מקומה של האישה בחברה, על האתגרים איתם הן מתמודדות ועל החלומות אותן חולמת כל אחת. אילנית סוויסה שהנחתה את התהליך וניהלה איתן את השיחות באמצעות תרגילי תיאטרון וקולנוע, יצרה מתוך כל הסיפורים הללו מחזה.
המחזה הוא קולאז' של חלומות שנרקמו מהסיפורים האישיים של כל המשתתפות, מהשאיפות שלהן, מהניסיון חיים שלהן והוא גם משלב רגעים קומיים על התהליך שחוו במהלך שנת הפעילות המשותפת. סיפור המסגרת מספר את סיפורה של "האישה שרצתה" שהינה אישה מיוחדת מאוד ובאותה העת היא כל אישה. בשילוב קטעי וידאו המשתתפות בהצגה מחפשות את "האישה שרצתה" לאורך ההצגה ורמזים בדמות הופעות המשטרה ללא הצדקה, ללא הסבר ובאופן מדאיג מעידים שאולי משהו רע אירע לאישה שרצתה, בתוך כך נמתחת ביקורת על תופעת האלימות כלפי נשים בחברה.
ביום חמישי נהרו לשדרות נשים וילדים מהמתנ"ס ברהט ותושבי העיר שדרות, הם ישבו אלה לצד אלה בטבעיות וההצגה הצליחה להצחיק, לרגש, לסקרן, לעניין, לשאול שאלות והקהל כולו מחא כפיים סוערות לאורך ההצגה ובסופה.
ברהט הוצגה ההצגה במוצאי שבת, האולם היה עמוס בנשות רהט ובאורחים שהגיעו מכל רחבי הארץ כדי לצפות בהצגה שהשמועה כבר עשתה לה כנפיים והכתירה אותה כהצלחה גדולה ואירוע חשוב ומקרב לבבות וגם ברהט התקבלה ההצגה בהתלהבות עצומה.
בתום שתי ההצגות נשות הקבוצה נשמו לרווחה, הקרבה הגדולה שנוצרה לאורך השנה, לצד תחושה של שותפות גורל הוכיחה את עצמה. הן שמחו שגם הקהל ראה את המכנה המשותף הרחב בין האוכלוסיות ועד כמה הוא גדול יותר מהשוני והדעות הקדומות שרווחות, ועד כמה ההיכרות האישית שלהן פתחה צוהר לחיים משותפים של מעורבות ואכפתיות הדדית.
לימור כהן מנהלת המרכז הקהילתי שדרות: " הפרויקט הזה היה פרויקט דגל עבורי בשנה הזו. גם במתנ"ס שדרות וגם במתנ"ס רהט השקענו בו משאבים רבים, כלכליים ורגשיים והוא היה בראש סדר העדיפויות שלנו. צוותים שונים נרתמו לעניין במסירות ובתחושת שליחות והיה ברור שזה אירוע שישנה מערכות יחסים רבות ויחלחל לאט לאט לתוך המציאות ויהיה תיקון עולם. ההצגה היא תוצר סופר איכותי והמחזה מרגש ועוצמתי ומבוסס על קשר חזק בין נשים, שמגיעות מרקע שונה, אך עולמן הפנימי דומה להפליא. אני בטוחה שההצגה הזו תגיע לכל קצוות הארץ ותגרום לקירוב לבבות"