כשיותר ויותר צהרונים נסגרים בשל היעדר כח אדם, נפגשנו לשיח עמיתות לדון באיום האסטרטגי של מצוקת כח האדם ולדון בפתרונות שבידנו. יחד גיבשנו ערוצי פעולה אשר ימקסמו את יכולתנו להשפיע על מציאות מורכבת זו.
את המפגש אירחה הלה בראון, מנהלת הצהרונים של מתנ"ס נווה יוסף בחיפה, אשר הציגה את מוקד הצהרונים המהווה מנגנון חדשני לפניות הורים וצוות, כחלק מניהול מערכתי שתורם למקצועיות הצהרונים ביישוב.
המפגש הנכיח את עוצמת הקושי הגובר לנהל מערך מקצועי ויציב מחד לצד תרעומת ההורים הגובלת באלימות ממשית כלפי צוותים, רכזות ומנהלים. "השנה אנחנו מלווים מספר מקרים של התלהמות הורים אשר לא מוכנים לקבל מציאות שמסגרת לא תפתח ופועלים באלימות מדאיגה", עדית בוקאי, מנהלת הצהרונים. "צריך לראות איך פועלים לתווך בקהילה גם את ההתמודדות באיתור ושימור כח אדם, באופן שייצר אמפתיה כלפי מציאות זו ולא אלימות כלפי צוותי רכזות. יש מקום לתווך גם להורים אך גם להנהגה המקומית. טובים ככל שנהייה, אנחנו מנהלים ולא קוסמים".
יחד, העמקנו בשלושת גורמי ההנעה החשובים ביותר שעלו בסקר גורמי ההנעה הארצי של עובדות הצהרונים : 1. תחושת ההשתייכות 2. שכר תנאים והטבות 3. יחס המנהל הישיר, על מנת לתרגם גורמים אלה למהלכים אופרטיביים בשטח אשר יחזקו את יכולת הגיוס והשימור של העובדות.
כפתיח לשיח זה, פגשנו את איילה שכטר, מנהלת המחלקה לייעוץ ופיתוח ארגוני, אשר הציגה את עולם העבודה החדש ואת האופן בו נצטרך להתאים את הניהול שלנו לעובדים בעולם זה.
לקבלת סיכום עם המלצות שעלו במפגש זה ניתן לפנות לענת פליישמן, מנהלת ההדרכה הארצית במייל: anatp@matnasim.org.il