"סיפור מאחורי הדלת" נולד מתוך צורך חברתי לשיח ולמפגש רב-דורי קהילתי במתנ"ס נתניה צפון.
בוצע מיפוי בקרב תושבות ותושבים וותיקים המתגוררים בשכונה אשר הביעו את הצורך החברתי שלהם למפגש רב דורי ולשיח. בעקבותיו בוצע תהליך שנתי ייחודי עבור בנות ובני הנוער מהעיר נתניה, הכולל הכשרה והעשרה בתחום הגרונטולוגיה ובתחום כתיבה ועריכת ראיונות, וזאת במסגרת תכנית מחויבות אישית.
במשך שישה חודשים נפגשו בני הנוער עם התושבות והתושבים הוותיקים של השכונה, שמעו את סיפורם האישי, שוחחו איתם, ראו תמונות שלהם, בילו יחד ולמדו להכירם. בהמשך הצטרפו למעגל הקסמים הזה גם אמנים מקומיים ונוצר מרחב רב דורי מיוחד ומאפשר של תושבי העיר.
בפרויקט השתתפו עשרים ותשעה תושבים ותיקים, שלוש עשרה בנות ובני נוער ועשרים ושבעה אמנים מהעיר נתניה. הקשרים שנוצרו בין המשתתפים, הסיפורים שנשמעו, הראיונות שנכתבו, והתוצרים האומנותיים ריגשו את כולם. בספר שנערך בעקבות הפרויקט מוצגות יצירות בכתיבה, בצילום, בציור או בפיסול שנוצרו בעקבות המפגשים. חלק מהשירים נכתבו על ידי התושבים הוותיקים עצמם בעת או בעקבות סדנת כתיבה משותפת.
בנוסף לספר, נערכה תערוכת שחזור תמונות. מדובר על חידוש תמונות ישנות בטכניקה ייחודית במטרה לשמר את ההיסטוריה לשנים רבות תוך כיבוד העבר וההבנה כי לניסיון ולסיפורי החיים יש מקום גם בהווה.
הפרויקט והספר ראו אור תודות לחברה למתנ"סים ולקרן שוסטרמן, ובליווי והדרכה של מתנדבי שנת השירות מתנועת תרבות ושל עמותת "הליקון".