|
המהפך הלימודי והטכנולוגי של מרכז קהילתי חליסה בימי הקורונה |
בהייה ג'ובראן, מנהלת המרכז הקהילתי בחליסה לא נתנה לקורונה להעצים את הפער החינוכי והפכה את מרכז הלמידה במתנ"ס לעוגן לימודי וטכנולוגי עבור ילדי השכונה. התוצאה – בתקופת הסגר השני למדו במרכז למעלה מ- 150 תלמידים באופן מקוון, נהנו מחוגי העשרה ושמרו על רצף מפגשים לימודי וחברתי. בנוסף, בזכות מבצע רחב היקף של המחלקה להתחנכות ולמידה בחברה, זכה מרכז הלמידה בחליסה לקבל 42 מחשבים ניידים לטובת התלמידים
הסגר הראשון של הקורונה השבית לחלוטין את פעילות המרכז הקהילתי בחליסה. החשש הבריאותי הביא להסתגרות, בידוד חברתי ובעיקר, ניתוק ילדי השכונה מסביבת הלימודים הרציפה. מעבר לכך, בעוד שבאזורים שונים בארץ הצליחו להתגבר מיד על המכשול באמצעות למידה מקוונת, בחברה הערבית היה קושי - בישובים ערביים רבים היה חוסר בתשתיות, מיעוט במחשבים, מכשירי קצה, ואפילו חיבור רציף לרשת האינטרנט. מעבר לחסם הטכני, היה קושי והיעדר ידע במיומנויות מחשב וחוסר אמונה ביכולת של למידה אפקטיבית מרחוק.
כחלק מהאתגר של המרכז לספק מענה השכלתי רחב לילדי השכונה וליצור שיוויון הזדמנויות, פרויקט הדגל של המרכז היה הקמת מרכז הלמידה מהל"ב לאורך החיים. המרכז מעניק בימי שגרה מענה לימודי עבור למעלה מ-100 תלמידי בי"ס יסודי וכן עבור עשרות מבוגרים. בתקופת הסגר הראשון כאמור, המרכז היה סגור אך כדי להגיע לפעילות מלאה לקראת הסגר השני, פעלו במרכז ללא לאות, ורתמו שותפים במטרה ליצור בקהילה תהליך של שינוי מקצה לקצה. מנהלת המרכז, שראתה את הנולד, הנהיגה תהליך מואץ של מהפיכה טכנולוגית כאשר המשימה העליונה שלה הייתה היערכות לקראת הסגר הבא כדי שאף אחד מילדי חליסה לא יישאר מאחור. התהליך דרש שינוי עומק מהותי, וכלל העלאת הנושא לסדר היום הציבורי באמצעות כתבה בתקשורת שהובילה לתרומה של מחשבים למתנ"ס, הכשרת צוות המרכז והמורות ללמידה מקוונת, הכשרת התלמידים לשימוש במחשבים ובתוכנת ה"זום" והדרכת הורים לסיוע לתלמידים בלמידה מקוונת וכן ביקורי בית במשפחות למיפוי הצרכים של כל אחד מתלמידי המרכז. עם הכניסה לסגר השני, המרכז היה ערוך ללא דופי לקראתו, כאשר רתם את הקהילה, את צוות המתנ"ס ואת השותפים בחברה למתנ"סים ובעיריית חיפה לטובת המשימה. התוצאות לא איחרו להגיע והרשימו מאוד: המרכז הצליח ללמד מעל 150 תלמידים באופן מקוון בתקופת הסגר. התלמידים נהנו משיעורי חשבון, ערבית, אנגלית ועברית. הם גם נהנו מחוגי העשרה כמו קונדיטוריה וקפוארה. אבל יותר מהכל – הם שמרו על רצף מפגשים לימודי וחברתי עם קבוצת השייכות שלהם.
במקביל, במבצע רחב היקף, גייסה המחלקה להתחנכות ולמידה בחברה למתנ"סים תרומה לקניית מאות מחשבים וטאבלטים עבור ילדי מרכזי הלמידה ברחבי הארץ. מרכז הלמידה חליסה זכה לקבל 42 מחשבים ניידים באמצעות הפרוייקט הזה, ובשיתוף עיריית חיפה שסייעה ברכישה. המחשבים חולקו לתלמידים בטקס חגיגי בשבוע שעבר, במעמד ראשת עריית חיפה הגברת עינת קליש, מחזיקת תיק החינוך בעיר – הגברת סיגל ציוני, מנהל מחוז חיפה ועמקים בחברה למתנ"סים מר רחמים נינו, מנהל מתנ"ס נווה יוסף מר שמעון יפרח, ומתכללת תחום הלמידה המחוזית הגברת אלה אביטל בשן.
|
|
|
|
|
|
|