בחודשי הקורונה התמודדו מאות המרכזים הקהילתיים של החברה למתנ"סים בישראל עם סיטואציה קשה של נסיקה בצרכיי התושבים, כשמנגד הנחיות לא אפשרו פעילויות במתכונת הרגילה.
המצוקה הולידה יוזמות נפלאות כגון "הדרייב-אין" להצגות ילדים ברשת המתנ"סים בבית שמש, במתנ"ס נחל שורק הוקם אולפן ששידר און-ליין תכנים בתחום הפנאי והתרבות, במתנ"ס בקעת הירדן סבתות הסריטו את עצמן מקריאות סיפורים לילדי הקהילה, מכוניות "עושים שמח" שחילקו דברי מתיקה וניגנו מוזיקה לילדים ולמבוגרים ויוזמות רבות אחרות.
עם הגל השני של הקורונה והחמרת ההנחיות החליטה החברה למתנ"סים הארצית שמלבד עשרות אלפי המתנדבים במסגרתה, שעושים חייל בסיוע לתושבים, עליה "לשכפל" רעיונות ויוזמות לתכנים ופעילויות שהצליחו במתנ"ס מסוים, להטמעה בכלל המתנ"סים. באופן כזה, למרות ההחמרה בהנחיות, יתאפשר לקיים פעילויות העומדות בהנחיות ולשפר את החוסן קהילתי בעת בה הילדים, הנוער, המשפחות והקשישים זקוקים לכך יותר מכל. הדבר נעשה באמצעות אפליקציית "האוצר הקהילתי" בה כל מנהל מתנ"ס חולק יוזמות מוצלחות שלו בתקופת הקורונה, הגורמים הנדרשים להצלחתן, התמודדויות עם אתגרים ועלויות, ושאר המנהלים יכולים "לשכפל" אותן.
אבי וורצמן, יו"ר החברה למתנ"סים בישראל: "המרכזים הקהילתיים של החברה למתנ"סים בישראל מחזקים בכל עת, בשגרה ובחירום, את החוסן החברתי והקהילתי – בהתאם להנחיות משרד הבריאות. עשרות אלפי מתנדבים, עובדים ומנהלים עמלים כדי להפיק מגוון פעולות ולספק רשת ביטחון, לילדים, נוער ולגיל השלישי, במתנ"ס או בבית, ואני גאה בעשייה של כל אחד ואחד מהם. אפליקציית 'האוצר הקהילתי' תאפשר לכל המתנ"סים להמשיך ולקיים פעילויות קהילתיות החשובות כל כך לתושבים בתקופה זו ובהתאם להנחיות. זאת, בצד המשך התוכניות הלאומיות במתנ"סים שתוקצבו הודות לעמידתו האיתנה לצד החברה למתנ"סים וכלל החברה הישראלית, של השר להשכלה גבוהה ומשלימה, זאב אלקין".