בשבוע שעבר הגיע לסיומו שלב מכריע בהאקתון המיזמים החברתיים במחוז דרום, שנערך בשיתוף מינגה. הפרויקט הרחב והמושקע, נבע מתוך צורך קהילתי אשר זוהה על-ידי תושבים אשר רצו לעשות שינוי ואשר נבחנו לעומק על-ידי מנהלי המרכזים הקהילתיים ועל-ידי הצוות המקצועי שליווה את המיזם, וכלל גם את סגנית מנהלת המחוז, את ענת האס ואת רינה קורן.
בתחילת הפרויקט הגישו 18 הצעות מתוכם התקבלו לאחר בחינת הצוות המקצועי, 11 מיזמים. משם יצאו לדרך אל שלב מתקדם, שכלל עבודה לעומק על פיתוח הרעיון, זאת בסיוע מקצועי מקיף שכלל נציגים מהרשות המקומית והמרכז הקהילתי, אנשי עסקים, פעילים ואנשי מקצוע ממינגה.
אל ההאקתון הראשון שנערך בירוחם, אשר במהלכו עבדו הצוותים על הגדרת הצורך, הגיעו 55 אנשים מ-11 מתנ"סים אך בסופו נותרו רק 9, אשר המשיכו את התהליך, תוך ליווי מקצועי צמוד ותמיכה. במסגרת זו עבדו הצוותים על מיקוד הרעיון, ובדקו עד כמה הוא פוגש את הצורך שנולד מתוך הקהילה. בהאקתון השני, נערכה עבודת שטח על המעבר מרעיון למיזם, ובסיומם של שני ימי עבודה מאומצים, הגיעו אל השלב הסופי שישה מיזמים: מיטבוחה – מטבח חברתי בשדרות, מרכז רואג- מרכז קיימות ברהט, משפחה צומחת במדבר - מרכז הורות ברמת נגב , חמישי חברתי בקרית ארבע - מרכז הורים וילדים בשגב שלום ומיזם מיצפאי- מאפייה חברתית במצפה רמון.
"רעיון האצת המיזמים החברתיים נולד מתוך ראיה רחבה על הצרכים האמיתיים בקהילה", מספר דוד שלומי, מנהל תחום יזמות חברתית. "אני מאמין כי המרכזים הקהילתיים בארץ צריכים להעניק מענה לצורך שנולד מתוך הקהילה ולכן, היה חשוב לבחון את הדברים מקרוב ולשמוע את התושבים בכל אחת מהערים במחוז. אני רואה במנהל המרכז הקהילתי כ'ססומגרף חברתי' – הוא זה שבוחן לעומק את הקהילה שלו, יודע לומר מה הצרכים שלה, מה מניע אותה ולמה היא זקוקה בכל יום מחדש, ולכן המיזם הזה חשוב כל כך, מפני שהוא גורם לתושבים למצוא את הפתרון היצירתי מתוך הצורך שמניע אותם. זו בעיני האסטרטגיה ".
השלב הבא צפוי בחודשים הקרובים, כאשר מכל מחוז בארץ יבחרו 2-3 מיזמים שיעברו לשלב ההאצה, שיכלול סיוע להצלחת המיזם עם תכנים כגון שיווק, מיתוג, בניית תכנית עסקית, תקציב ועוד.