פרויקט "מראית עין" מחבר בין שחקנים-מסבירנים של תכנית קהילה נגישה לבין שחקני תאטרון נצר.
הפרויקט מביא לידי ביטוי את קשיי השתלבות אנשים עם מוגבלויות בקהילה, שבירת סטיגמות, שאיפות לעומת מציאות עגומה, סיפורים אישיים על מצוקות וההתמודדות להיות חלק שווה מהקהילה. בהצגה משתתפים אנשים עם מוגבלויות יחד עם אנשים ללא מוגבלויות.
האירוע המשותף ויוצא הדופן משלב בין תחומי התיאטרון, המוזיקה, התנועה והאמנות החזותית. לפני המופע, האורחים נהנים מתערוכה ייחודית של אומנים ללא מגבלה שיצרו יצירות אומנות עשויות מאביזרים המיוחדים לקהילה כמו: כסאות גלגלים, עזרי שמיעה, הליכונים ועוד..
התיאטרון המונגש הרב-נכותי של "קהילה נגישה" מקרב את המשתתפים בו לעולם של תרבות ואמנות, ומזמן להם חוויה של ביטוי עצמי, העצמתם כאנשים פרטיים וגיבושם כקבוצה יחד עם שילובם בקהילה.
לדברי מיסא חטיב, מנהלת תכנית "קהילה נגישה": "תכנית 'קהילה נגישה' של החברה למתנ"סים, המיושמת ברמה היישובית ומבוססת על התארגנות מקומית של אנשים עם מוגבלות הפועלים בשותפות עם אנשי מקצוע בקהילה לצורך הגברת הנגישות (פיזית, חברתית, שירות) וכדי לקדם השתלבותם בקהילה באמצעות מיקוד בארבעה תחומי עשייה: הסברה והעלאת מודעות, נגישות, היערכות לחירום והשתלבות בקהילה. התוכנית היא שותפות בין משרד העבודה והרווחה והחברה למתנ"סים. תיאטרון מונגש רב-נכותי פועל במסגרת תכנית 'קהילה נגישה'- והוא יוזמה ארצית שקמה בעקבות הקמתן של קבוצות תיאטרון לוקאליות המופיעות בפני קהלים מקומיים, מקבלי החלטות, נותני שירותים, וקהלים מקצועיים. ההצגות המועלות עוסקות בנושאים הנוגעים לעולמם של אנשים עם מוגבלות, חייהם, שאיפותיהם והאתגרים אותם הם חווים. עבור 'קהילה נגישה', השותפות עם תיאטרון נוצר היא עליית מדרגה מקצועית ואמנותית כאחד".