לכבוד חג הסיגד, התכנסו עובדי החברה למתנ"סים לשמוע את סיפורו של משה שטה, מנהל מרכז קהילתי לשעבר וחבר מועצת העיר רמלה – בסיפור אישי "על הדרך" – מאתיופיה לישראל, ההיטמעות בחברה הישראלית, עוצמות הקהילה ומה החברה הישראלית יכולה לעשות עבורם.
"הייתי בן 6, נושא על גבי את אחי הקטן ויחד עם משפחתי התחלתי במסע. לכולנו היה חלום משותף, להגיע לירושלים. אחי הקטן, מלוקן, לא הרגיש טוב ואמרתי לאבא שלי שצריך לעצור. אבי אמר לי שצריך להמשיך. לאחר כמה ימים אחי נפטר, כשהוא על הגב שלי. לא היה זמן לבכות, אמא ואבא אמרו שהיינו חייבים להמשיך ללכת. קברנו אותו והמשכנו הלאה. אחרי כמה ימים נתקלנו באנשים חמושים רעולי פנים, הם הורידו את הכיסוי, 3 מהם היו שכנינו וחבריו של אבי מהכפר. הם לקחו לנו את הכסף והכריחו לחזור למקום ממנו באנו, בגלל שאבא שלי הוא היחיד שידע לעשות כלים לעיבוד אדמה בכפר וכל התושבים תלויים בו. כל זה כשכבר לא היה לנו רכוש ואחרי שאיבדנו את אחי. אחרי כמה שנים, במבצע משה, עליתי לארץ עם אמי ואחיי" מספר שטה.
במסגרת המיזם של החברה למתנ"סים הארצית, מספרים נציגי הקהילה האתיופית את סיפורה של יהדות אתיופיה ואת סיפור המסע שלהם לישראל בבתים פרטיים, במרכזים קהילתיים, בתי ספר ותנועות נוער.
מדובר במיזם של החברה למתנ"סים הארצית שנבנה יחד עם ישראלים יוצאי אתיופיה. בשלוש השנים האחרונות התקיימו כ -1100 מפגשים וכ-45,000 אנשים נחשפו לסיפורי עלייה שהובילו שינוי בחברה הישראלית.